Activiteiten | OPERA - OPERETTE - MUSICAL

Elke maand, meestal op de derde zondag van de maand, verzorgt het operateam een voorstelling van een opera, operette of musical. Het idee hiervoor werd vele jaren geleden geboren uit het volgende.
Toentertijd was er een aantal mensen, dat het bezoeken van operavoorstellingen organiseerde, die uitgevoerd werden in het operagebouw te Luik. Zij wisten steeds een bus vol leden te enthousiasmeren, om tegen gereduceerde prijzen vóórpremières te bezoeken. Aan deze activiteit kwam echter een einde, omdat de organiserende leden de vereniging verlieten. 

Omdat er toch een aantal leden interesse had in operavoorstellingen en een van de leden van het operateam bezig was met het verzamelen van een operaserie op DVD, onstond het initiatief, om deze te gaan vertonen. Ook had de vereniging een prima geluidsinstallatie met een beamer in de grote zaal geïnstalleerd. Zodoende waren alle ingrediënten aanwezig om te starten met de operavoorstellingen.
 
De eerste voorstelling in februari 2009 was Carmen van George Bizet. Daarna volgden o.a. Aida, Nabucco, La Traviata, Turandot, Lucia di Lammermoor, Het Sluwe Vosje en nog veel meer bekende en minder bekende opera’s.
 
Sinds enkele jaren is er duidelijk ook interesse voor operette en musical. Zo werd er o.a. reeds vertoond: Wiener Blut, Der Vogelhändler, Der Zigeunerbaron, Im Weissen Rössl, Les Misérables, Cats en Anatevka.

De voorstellingen zijn gratis te bezoeken door leden van onze verenging en door leden van andere KBO-afdelingen uit de voormalige gemeenten Sittard en Born. In de pauze kan men genieten van een consumptie voor eigen rekening. Ook introducés zijn welkom, omdat het één van onze doelstellingen is, om zeker de alleenstaande ouderen een ontspannen zondagmiddag te bezorgen.

De voorstelling wordt aangekondigd in de Sooskrant, op de website en op de publicatieborden. Bovendien worden de zusterverenigingen op de hoogte gesteld en uitgenodigd. Wij hopen, dat we er nog jaren mee kunnen doorgaan en dat we de leden met deze activiteit een plezier kunnen doen.

Aanvang: 13:30 uur, zaal open 13:00 uur. Tijdens de pauze is de bar geopend.
Besloten gezelschap, introducés zijn welkom, gratis toegang.
 
Hieronder vindt u de programmering:
 
 
 
Zondag 26 juni aanvang 13:30 uur (zaal open vanaf 13:00 uur)
Afbeelding1.jpg

Musical: Cats - Andrew Lloyd Webber

Gebaseerd op het boek Old Possum`s Book of Practical Cats van Thomas Stearns Eliot.

Het verhaal gaat over een avond uit het leven van de katten en speelt zich af op een vuilnisbelt. De katten stellen zich voor aan het publiek en leggen uit dat ze de Jellicle Cats zijn, een soort magische stam van pratende katten. Als laatste komt Old Deuteronomy te voorschijn. Hij is de wijze oude leider van de groep. Hij legt uit, dat vanavond een bijzondere avond is en een van de katten uitverkoren zal zijn om herboren te worden op een plek die de Heavyside Layer wordt genoemd.
Zondag 17 juli aanvang 13:30 uur (zaal open vanaf 13:00 uur)
Afbeelding2.jpg

Opera: Aida - Giuseppe Verdi

In het Egypte van de farao’s speelt de tragische liefdesgeschiedenis van de veldheer Radames en de Ethiopische slavin Aïda.
U kijkt en luistert geboeid naar de uitvoerenden van de Scala in Milaan, in het bijzonder naar Luciano Pavarotti, wanneer Aïda uit trouw aan haar volk Radames verraadt.
Zondag 21 augustus aanvang 13:30 uur (zaal open vanaf 13:00 uur)
Afbeelding3.jpg

Opera: L`Italiana in Algeri

Rossini zat nooit verlegen om goede melodieën.  Zijn L’Italiana Algeri bevatten er zoveel dat het zijn allergrootste succes werd. Deze komedie neemt u mee naar de oude Oriënt, die Rossini en zijn tijdgenoten zich voorstelden als een bonte wereld vol levendige, vaak merkwaardige figuren.
 
Deze weelderige productie, in 1987 te zien tijdens de gerenommeerde Schwetzinger  Festspiele, sprankelt van vreugde, met een behoorlijk onwaarschijnlijke handeling en allerlei gecompliceerde verwikkelingen.
Verheugt u zich er maar op !!!!