top of page

Activiteiten | OPERA - OPERETTE - MUSICAL

Elke maand, meestal op de derde zondag van de maand, verzorgt het operateam een voorstelling van een opera, operette of musical. Het idee hiervoor werd vele jaren geleden geboren uit het volgende.
Toentertijd was er een aantal mensen, dat het bezoeken van operavoorstellingen organiseerde, die uitgevoerd werden in het operagebouw te Luik. Zij wisten steeds een bus vol leden te enthousiasmeren, om tegen gereduceerde prijzen vóórpremières te bezoeken. Aan deze activiteit kwam echter een einde, omdat de organiserende leden de vereniging verlieten. 

Omdat er toch een aantal leden interesse had in operavoorstellingen en een van de leden van het operateam bezig was met het verzamelen van een operaserie op DVD, onstond het initiatief, om deze te gaan vertonen. Ook had de vereniging een prima geluidsinstallatie met een beamer in de grote zaal geïnstalleerd. Zodoende waren alle ingrediënten aanwezig om te starten met de operavoorstellingen.
 
De eerste voorstelling in februari 2009 was Carmen van George Bizet. Daarna volgden o.a. Aida, Nabucco, La Traviata, Turandot, Lucia di Lammermoor, Het Sluwe Vosje en nog veel meer bekende en minder bekende opera’s.
 
Sinds enkele jaren is er duidelijk ook interesse voor operette en musical. Zo werd er o.a. reeds vertoond: Wiener Blut, Der Vogelhändler, Der Zigeunerbaron, Im Weissen Rössl, Les Misérables, Cats en Anatevka.

De voorstellingen zijn gratis te bezoeken door leden van onze verenging en door leden van andere KBO-afdelingen uit de voormalige gemeenten Sittard en Born. In de pauze kan men genieten van een consumptie voor eigen rekening. Ook introducés zijn welkom, omdat het één van onze doelstellingen is, om zeker de alleenstaande ouderen een ontspannen zondagmiddag te bezorgen.

De voorstelling wordt aangekondigd in de Sooskrant, op de website en op de publicatieborden. Bovendien worden de zusterverenigingen op de hoogte gesteld en uitgenodigd. Wij hopen, dat we er nog jaren mee kunnen doorgaan en dat we de leden met deze activiteit een plezier kunnen doen.

Aanvang: 13:30 uur, zaal open 13:00 uur. Tijdens de pauze is de bar geopend.
Besloten gezelschap, introducés zijn welkom, gratis toegang.
 
Hieronder vindt u de programmering:
 
 
Eerstkomende voorstelling
Zondag 15 januari 2023: 13:30 uur (zaal open vanaf 13:00 uur)
Afbeelding1.jpg

Opera Barbier van Sevilla, Gioacchino Rossini

Grappen, wisselende tempi en psychologisch gedetailleerd uitgespeelde karakters kenmerken deze komische opera van Rossini. De partij van Rosina wordt door Cecilia Bartoli gezongen.

Een wereldster, maar bij deze productie stond ze nog aan het begin van haar carrière. Gino Quilico schittert in de rol van Figaro. Zijn komisch talent doet niet onder voor zijn soepele baritonstem. Geniet van een vrolijke, buitengewoon onderhoudende operamiddag.
Zondag 26 februari 2023 13:30 uur (zaal open vanaf 13:00 uur) - In verband met carnaval deze maand op de vierde zondag
Afbeelding2.jpg

Opera: Samson et Delila.  [Camille Saint-Saëns]

Laat u fascineren  door de beroemde tragedie rond de held Samson, die door de priesteres Dalila wordt beroofd van zijn krachten en toch Israel weet te redden.

Met beeldende klanken en weelderige decors voert deze opera het publiek mee naar het Israel uit het Oude Testament – een verre wereld die door indrukwekkende zangers als Shirley Verrett, Plácido Domingo en Wolfgang Brendel tot leven wordt gewekt. Samson was een van de glansrollen van Plácido Domingo, en hij vertolkte deze gedurende zijn lange carrière vele malen.
Zondag 19 maart 2023 13:30 uur (zaal open vanaf 13:00 uur)
Afbeelding3.png

Musical: Fiddler on the Roof (ook bekend als: Anatevka), John Williams

Het verhaal gaat over Tevye , een arme Russische melkboer, die met liefde , trots en geloof de woelige tijden in het 19e-eeuwse rijk van de Tsaren probeert te overleven.

Fiddler on the Roof is een muzikaal meesterwerk en werd in 1971 genomineerd voor 8 Oscars.
bottom of page