Activiteiten | OPERA - OPERETTE - MUSICAL

Elke maand, meestal op de derde zondag van de maand, verzorgt het operateam, bestaande uit drie vrijwilligers, een voorstelling van een opera, operette of musical. Het idee hiervoor werd vele jaren geleden geboren uit het volgende.
Toentertijd was er een aantal mensen, dat het bezoeken van operavoorstellingen organiseerde, die uitgevoerd werden in het operagebouw te Luik. Zij wisten steeds een bus vol leden te enthousiasmeren, om tegen gereduceerde prijzen vóórpremières te bezoeken. Aan deze activiteit kwam echter een einde, omdat de organiserende leden de vereniging verlieten. 
Omdat er toch een aantal leden interesse had in operavoorstellingen en een van de leden van het operateam bezig was met het verzamelen van een operaserie op DVD, onstond het initiatief, om deze te gaan vertonen. Ook had de vereniging een prima geluidsinstallatie met een beamer in de grote zaal geïnstalleerd. Zodoende waren alle ingrediënten aanwezig om te starten met de operavoorstellingen.
 
De eerste voorstelling in februari 2009 was Carmen van George Bizet. Daarna volgden o.a. Aida, Nabucco, La Traviata, Turandot, Lucia di Lammermoor, Het Sluwe Vosje en nog veel meer bekende en minder bekende opera’s.
 
Sinds enkele jaren is er duidelijk ook interesse voor operette en musical. Zo werd er o.a. reeds vertoond: Wiener Blut, Der Vogelhändler, Der Zigeunerbaron, Im Weissen Rössl, Les Misérables, Cats en Anatevka.
De voorstellingen zijn gratis te bezoeken door leden van onze verenging en door leden van andere KBO-afdelingen uit de voormalige gemeenten Sittard en Born. In de pauze kan men genieten van een consumptie voor eigen rekening. Ook introducés zijn welkom, omdat het één van onze doelstellingen is, om zeker de alleenstaande ouderen een ontspannen zondagmiddag te bezorgen.
De voorstelling wordt aangekondigd in de Sooskrant, op de website en op de publicatieborden. Bovendien worden de zusterverenigingen op de hoogte gesteld en uitgenodigd. Wij hopen, dat we er nog jaren mee kunnen doorgaan en dat we de leden met deze activiteit een plezier kunnen doen.
Het operateam bestaat uit Gerda Denis, Cap Hünen en Jacques Clement.
Aanvang: 13:30 uur, zaal open 13:00 uur. Tijdens de pauze is de bar geopend.
Besloten gezelschap, introducés zijn welkom, gratis toegang.
 
Hieronder vindt u de programmering:
 
 

March 14, 2020

Don Giovanni

W.A.Mozart

Don Giovanni is Don Juan, het toonbeeld van de onverzadigbare verleider die zijn bevoorrechte positie zonder scrupules in dienst van zijn begeerte stelt. Uit dit materiaal schiepen Mozart en zijn librettist Da Ponte een bittervrolijk muziekdrama over de zinnelijke liefde die zij tegenover de zuivere liefde van rechtschapen mensen stellen. Aan het eind gaat Don Giovanni naar de hel – de prijs die de cynicus moet betalen.
De titelrol in deze klassieker wordt geniaal vertolkt door de Engelse sterbariton Sir Thomas Allen. Naast hem, met indrukwekkende acteerprestaties, staat de bariton Ferrucio Furlanetto als Leoporello. Dit onovertroffen duo biedt het publiek niet alleen veel plezier, maar zorgt ook voor huiver als de gewetenloze verleider ten slotte niet aan de hel kan ontsnappen.
 
Speelduur: 160 minuten.
Please reload