Foroxity KBO Film

Locatie en bereikbaarheid Foroxity Sittard:

Rijksweg Zuid 271

6134 AC Sittard

 

Tel: 0900-2228888

 

Parkeren:

Parkeren doe je gemakkelijk en gratis op de eigen parkeerplaats van Foroxity Sittard.

 

Openbaar Vervoer:

De buslijnen 11, 12, 15 en 42 stoppen bij de halte Kleindorp en/of Zuyderland ziekenhuis. 

Voor het actuele reisschema zie www.9292.nl

Maandelijks (derde zondag van de maand) zijn er, speciaal voor KBO-leden, voorstellingen in Foroxity Arena. De zondagsvoorstellingen zijn voor KBO-leden te bezoeken tegen een gereduceerd tarief.​

Programma komende periode Foroxity Filmclub KBO:

The Duke

Zondag 15 mei 2022 11:00 uur
In 1961 stal Kempton Bunton, een 60-jarige taxichauffeur, Goya's portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. Het was de eerste (en nog steeds de enige) diefstal uit de geschiedenis van het museum. In zijn losgeldbrieven schreef Bunton dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee in zou stemmen om gratis televisie te verstrekken aan ouderen. Pas vijftig jaar later zou de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend worden - een verbazingwekkend verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk redde.
Cast: Helen Mirren, Jim Broadbent
Regisseur: Roger Mitchell
Duur: 95 Minuten

Operation Mincemeat

Zondag 19 juni 2022 11:00 uur
Het is 1943. De geallieerden zijn vastbesloten om Europa te ontworstelen aan Hitlers ijzeren greep en plannen een grote aanval op Sicilië. Maar ze staan ​​voor een onmogelijke uitdaging: hoe kunnen ze een enorme invasiemacht beschermen tegen een mogelijk bloedbad? Twee speciale inlichtingenofficieren, Ewen Montagu (Colin Firth) en Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen), krijgen de opdracht om de meest briljante en bijzondere desinformatiestrategie van de hele oorlog te verzinnen, op basis van een wel heel onwaarschijnlijke geheim agent: een dode man.
Cast: Colin Firth, Jason Isaacs, Johnny Flynn, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen, Penelope Wilton
Regisseur: John Madden
Duur: 128 Minuten

Downton Abbey: A New Era

Zondag 17 juli 2022 11:00 uur
De geliefde acteurs uit de eerste film keren terug en de nieuwe cast bestaat uit o.a.Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye en Dominic West.

In de film komt de familie Crawley erachter dat Violet Crawley (Maggie Smith) een Franse villa heeft geërfd. Een deel van de familie reist daarom naar Frankrijk om de villa te bekijken. Hier leren ze over Violets verleden en ontdekken ze dingen die ze heeft verborgen.

De rest van de familie verblijft in Groot-Brittannië op hun landgoed. Waar de schade aan het landhuis moet worden hersteld, hebben jonge familieleden ingestemd met een deal van filmmakers die het landhuis en landgoed voor nieuwe film willen gebruiken. Oudere familieleden zijn niet blij met deze deal, omdat een vreemde filmploeg nu hun landgoed en bezittingen gebruikt.
 
Cast: Hugh Bonneville, Imelda Staunton, Maggie Smith, Michelle Dockery
Regisseur: Simon Curtis
Duur: 126 Minuten