top of page

Dagtocht 2018: Ahrdal Duitsland

Dagtocht naar het Ahrdal in Duitsland, op dinsdag 5 juni 2018
Prachtig weer, de bus stond klaar, en nadat de rollators waren ingeladen en de 48 deelnemers ingestapt, vertrokken we keurig op tijd met de comfortabele bus via de Duitse ‘Autobahn’ naar Rheinbach, een leuk stadje in het Ahrdal.
In café Silberlöffel werden we getracteerd op een kopje koffie of thee met een héérlijk stuk gebak.
Daarna liepen we naar het nabijgelegen Glasmuseum, waar we in 2 groepen een rondleiding kregen met een uitgebreide toelichting over de fabricage van de verschillende soorten en kleuren glas, de verschillende stijlen, en de historie. Je kunt echt spreken van “glaskunst”.
 
Toen was het tijd voor de lunch in café “In der alten Scheune”. Het was even schrikken voor het organiserend comité, toen bleek dat het café een andere datum voor ons bezoek in de agenda had staan, maar uiteindelijk heeft iedereen iets te eten en te drinken gehad. En Marie-Thérèse heeft een terechte korting bedongen…
Bij de lunch voegde een Nederlandse gids zich bij onze groep. Hij woont al lange tijd in het Ahrdal en kon ons dan ook veel vertellen over de streek, zoals over de resten van een Romeinse villa (helaas niet zichtbaar), over een oud klooster met bijgebouwen dat te koop stond, en verder over de wijnbouw op de steile hellingen van het smalle dal van de Ahr, zo steil dat alle werkzaamheden met de hand moeten worden verricht, waardoor de wijn vrij prijzig is.
We dronken even wat in een café en reden toen terug naar Rheinbach. De gids werd betaald en bedankt, en we aanvaardden de terugtocht.
De bus zette ons af op loopafstand van het gezellige restaurant “Medaillon” in Heinsberg, waar we op ons gemak konden genieten van een heerlijke maaltijd met vlees of met vis, gevolgd door een toetje.
Tja, en toen was het weer tijd om richting Sittard te rijden!
Marie-Thérèse bedankte de chauffeur voor de aangename en veilige rit, en Bert Palmen bedankte het organiserende comité.
Om ongeveer half 9 stapten we uit achter de Soos, en keerde iedereen huiswaarts.
Voor mij, en ik denk voor velen, was het zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar!
 
Han Kruize
bottom of page